Dataskyddsutlåtande

Yamaha Music Europe GmbH (”Yamaha”) uskoo, että jokaisen asiakkaan (”asiakas” tai ”sinä”) henkilötietojen suojaaminen on Yamahan lakisääteinen velvollisuus sekä olennainen osa sen yhteiskuntavastuuta.  Yamaha määrittää tämän ”Tietosuojakäytännön” jäljempänä esitetyllä tavalla (tämä ”Tietosuojakäytäntö”), kunnioittaa henkilötietoihisi liittyviä oikeuksiasi ja suojelee kyseisiä oikeuksia.

Rekisterinpitäjän yhteystiedot

Tietojen käsittelystä vastaava taho on:
Yamaha Music Europe GmbH
Siemensstrasse 22-34, D-25462 Rellingen, Saksa
Puhelin: +49 (0) 4101/ 303-0
Faksi: +49 (0) 4101/ 303-333

Tietosuojavastaavan yhteystiedot

Attn. Data protection officer
Yamaha Music Europe GmbH
Siemensstrasse 22-34, D-25462 Rellingen, Saksa
Tai sähköpostitse: dataprotection@contact.europe.yamaha.com.

1.1 Henkilötietojen kerääminen internetsivustollamme vierailun yhteydessä

Kun sivustoa käytetään yksinomaan yleisluontoiseen selaamiseen, jolloin käyttäjä ei rekisteröidy palveluun eikä muulla tavoin luovuta meille tietoja, me keräämme vain seuraavat tekniset tiedot (lokitiedoston tiedot):

– IP-osoite, vierailun päivämäärä ja aika, aikaero Greenwichin aikaan (GMT) nähden, haun sisältö (konkreettinen sivu), käytön tilan / HTTP-tilakoodi, kulloinkin välitetty tietomäärä, internetsivusto, jolta sivustollemme saavutaan, selain, käyttöjärjestelmä ja sen rajapinta, selainohjelmiston kieli ja versio.

Näiden tietojen kerääminen on teknisesti tarpeen, jotta voimme esittää verkkosivustomme sinulle sekä vakauden ja tietoturvan takaamiseksi. Emme voi säännönmukaisesti selvittää, kuka on tietyn IP-osoitteen takana. Emme yhdistä edellä esitettyjä tietoja muihin tietoihin.

Oikeudellinen perusta tälle on Euroopan unionin yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohta f alakohta. Koska tietojen kerääminen verkkosivuston tarjoamista varten ja tietojen säilyttäminen lokitiedostoissa on välttämätöntä verkkosivuston toiminnan sekä väärinkäytöltä suojautumisen kannalta, oikeutettu etumme tietojen käsittelyn suhteen on voimassa tässä kohdassa.

1.2 Yhteydenotto sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeella

Kun otat meihin yhteyttä sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeen kautta, tallennamme antamasi tiedot (sähköpostiosoitteesi, nimesi ja puhelinnumerosi, mikäli olet antanut ne), jotta voimme vastata tiedusteluihisi. Yhteydenottolomakkeessa kysyttävät tiedot, jotka eivät ole yhteydenoton kannalta välttämättömiä, on merkitty vapaaehtoisiksi. Nämä tiedot auttavat meitä täsmentämään lähettämääsi kyselyä ja helpottavat asian käsittelyä. Näiden tietojen antaminen on vapaaehtoista ja tapahtuu käyttäjän suostumuksella Euroopan unionin yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan nojalla. Kun kyse on viestintäkanavia koskevista tiedoista (esimerkiksi sähköpostiosoite tai puhelinnumero),suostut myös siihen, että voimme kysymykseen vastataksemme ottaa sinuun yhteyttä kyseisten viestintäkanavien kautta. Voit milloin tahansa kieltää yhteydenpidon jatkossa.

1.3 Uutiskirjeemme tilaaminen

Antamalla suostumuksesi voit tilata uutiskirjeemme, jossa kerrotaan ajankohtaisista tarjouksistamme ja palveluistamme.

Uutiskirjeen tilaamiseen käytämme niin sanottua kaksinkertaista suostumusmenettelyä. Tämä tarkoittaa sitä, että lähetämme sinulle tilauksen yhteydessä ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen viestin, jossa pyydämme sinua vahvistamaan uutiskirjeen tilauksen. Jos et vahvista rekisteröitymistä 24 tunnin kuluessa, tietosi estetään ja poistetaan automaattisesti kuukauden kuluttua.

Oikeudellinen perusta on suostumuksesi Euroopan unionin yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohdan nojalla. Voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi perumishetkestä alkaen.

Voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi uutiskirjeen lähettämiseen ja keskeyttää uutiskirjeen tilauksen. Peruutuksen voi tehdä napsauttamalla jokaisessa uutiskirjeessä olevaa linkkiä tai ottamalla yhteyttä edellä mainittuun tietosuojavastaavaan.

1.4 Uutiskirjeen jäljitys

Analysoimme uutiskirjeen lähettämisen yhteydessä käyttäjän käyttäjätottumuksia. Lähetettävässä sähköpostiviestissä on tätä analysointia varten niin sanottu jäljityspikseli, joka tallentuu verkkosivustollemme. Analysointia varten yhdistämme edellä mainitut tiedot ja jäljityspikselin käyttäjän sähköpostiosoitteeseen ja yksilölliseen tunnisteeseen.

Tällä tavoin saatujen tietojen avulla luomme käyttäjäprofiilin, jotta voimme mukauttaa uutiskirjeen yksilöllisten mielenkiinnon kohteidesi perusteella. Kirjaamme ajankohdan, jolloin luet uutiskirjeen, sekä uutiskirjeessä olevat linkit, joita napsautat, ja päättelemme henkilökohtaiset mielenkiinnon kohteesi näiden tietojen perusteella. Yhdistämme nämä tiedot toimiin, joita teet verkkosivustollamme.

Oikeudellinen perusta on suostumuksesi Euroopan unionin yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohdan nojalla. Voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi perumishetkestä alkaen.

Voit vastustaa tätä seurantaa milloin tahansa napsauttamalla kussakin sähköpostiviestissä olevaa erillistä linkkiä. Tietoja säilytetään niin kauan kuin olet uutiskirjeen tilaaja. Kun olet perunut tilauksesi, me säilytämme tietoja ainoastaan tilastollisesti ja anonyymissa muodossa.

1.5 Rekisteröityminen MyAccount-käyttäjäksi

Kun rekisteröidyt alustamme käyttäjäksi, me keräämme ja säilytämme tietojasi, jotta voimme tarjota sinulle rekisteröityneille käyttäjille tarkoitettuja palvelujamme. Käytämme sähköpostiosoitettasi vahvistaaksemme avaamasi käyttäjätilin, lähettääksemme maksuilmoituksia, lähettääksemme tietoja tuotteitamme ja palvelujamme koskevista muutoksista sekä lähettääksemme lakisääteisiä ilmoituksia ja muita tiedonantoja. Näitä ilmoituksia tarvitaan asiaan liittyvää liikesuhdetta varten, eivätkä ne ole luonteeltaan markkinointiin liittyviä. Oikeudellinen perusta on sopimusvelvoitteidemme täyttäminen Euroopan unionin yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohdan nojalla.

Vahvistamme rekisteröitymisesi käyttämällä niin sanottua kaksinkertaista suostumusmenettelyä. Tämä tarkoittaa sitä, että rekisteröinti on valmis vasta, kun olet vahvistanut sen napsauttamalla vahvistussähköpostiviestissä olevaa linkkiä. Jos et vahvista rekisteröitymistä 24 tunnin kuluessa, rekisteröitymisesi poistuu automaattisesti.

Jos pyydämme tietoja, jotka eivät ole tarpeen sopimusvelvoitteidemme täyttämiseksi, merkitsemme kyseiset tiedot valinnaisiksi. Kun annat meille näitä tietoja, me säilytämme ja käytämme niitä oikeutettujen etujemme nojalla Euroopan unionin yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti. Voit rekisteröityä alustallemme myös käyttämällä sosiaalisen median kirjautumista. Tällöin Facebook-tilisi tai Google-tilisi yhdistetään alustaamme, jolloin voit käyttää tiliäsi helposti ja optimoida tilisi järjestelyn. Tietojasi voidaan siirtää valitsemallesi palveluntarjoajalle. Voit käyttää tätä vaihtoehtoa vain, kun olet antanut meille etukäteen suostumuksesi henkilötietojesi käsittelemiseen sosiaalisen median kirjautumisen palveluntarjoajan palvelussa. Oikeudellinen perusta on suostumuksesi Euroopan unionin yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohdan nojalla. Voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi perumishetkestä alkaen.

1.6 Osallistuminen arvontoihin ja kampanjoihin

Arvonnan toteuttamista tai kampanjaan osallistumista varten käsittelemme henkilötietojasi, esim. Nimeäsi, sähköpostiosoitettasi ja osoitettasi osallistumistietojesi kirjaamiseksi, voitosta ilmoittamista varten sekä palkinnon luovuttamista varten. Usein osallistumiseen sisältyy myös yksilöllinen kilpailumerkintä, esim. Kommentti tai valokuva. Voimme luovuttaa tietojasi palkinnon lähettämiseksi sinulle. Tietojen käsittely ja tietojen luovuttaminen saattavat vaihdella kilpailusta riippuen. Nämä toimintatavat on tämän vuoksi kuvattu konkreettisesti kunkin kilpailun osallistumisehdoissa.

Sopimuksen solmimista varten, esim. Arvontaan osallistumiseksi, sinun on annettava tiedot, jotka on merkitty pakollisiksi rekisteröitymislomakkeessamme. Oikeudellinen perusta on sopimusvelvoitteidemme täyttäminen Euroopan unionin yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohdan nojalla.

1.7 Sosiaalisen median laajennukset / linkit sosiaalisen median alustoihin

Sosiaalisen median laajennukset ovat oletusarvoisesti poissa käytöstä, jolloin käyttäjätietoja ei luovuteta automaattisesti palveluntarjoajalle. Olemme toteuttaneet sosiaalisen median laajennukset tai linkit sosiaalisen median alustoihin niin, että ne lähettävät tietoja vasta, kun käyttäjä on napsauttanut niitä. Tämän jälkeen Internet-selaimesi lähettää lokitiedostot (jotka sisältävät IP-osoitteesi) suoraan palveluntarjoajan palvelimeen, jossa niitä voidaan säilyttää. Palvelin voi sijaita EU:n tai ETA:n ulkopuolella (esim. Yhdysvalloissa).

Jos haluat estää tietojen vaihdon järjestelmäsi ja sosiaalisen median laajennusten välillä, sinun pitäisi kirjautua ulos kyseisestä sosiaalisen median palvelusta ennen Verkkosivustomme käyttöä. Sinun pitäisi myös ottaa käyttöön yksityinen selaustila selaimesi tietosuoja-asetuksissa. Myös evästeiden poistaminen käytöstä tai evästeiden rajoittaminen selaimen asetuksissa on avuksi, sillä silloin kolmannet osapuolet eivät voi seurata selaustoimintaasi. Voit myös estää sosiaalisen median laajennusten latautumisen kokonaan käyttämällä komentosarjojen estoa selaimen lisäosana.

Sosiaalisen median laajennuksia käyttävien henkilöiden kommentit tai toiminta ei ole valvonnassamme eikä meidän hyväksymää. Sisältöämme sosiaalisen median kautta jakavilla henkilöillä ei ole valtuuksia puhua puolestamme eikä edustaa meitä. Heidän näkemyksiään ja mielipiteitään on pidettävä yksin heidän ominaan.

Lisätietoja on palveluntarjoajien tietosuojakäytännöissä.

1.8 Työhakemukset

Yrityksestämme on mahdollista hakea työtä sähköisesti esimerkiksi sähköpostitse tai internetlomakkeella. Käytämme henkilötietojasi yksinomaan hakemuksesi käsittelyyn. Emme luovuta niitä kolmansille osapuolille. Huomaa, että salaamattomina lähetettyjä sähköpostiviestejä ei välitetä suojattuina.

Yrityksestämme voi hakea työtä myös työnhaun verkkoportaalimme kautta. Verkkohakemus välitetään salattua yhteyttä käyttäen henkilöstöosastolle ja se käsitellään luottamuksellisesti. Lisätietoja tietojen käsittelystä hakemusprosessin aikana on hakemusportaalimme tietosuojailmoituksessa.

Jos haet tiettyyn tehtävään, joka ei enää ole vapaana, tai jos katsomme sinun soveltuvan yhtä hyvin tai jopa paremmin johonkin toiseen tehtävään, välitämme hakemuksen mielellämme eteenpäin yrityksen sisällä. Teemme niin vain, jos olet antanut siihen suostumuksesi etukäteen, ja kysymme sinulta ennen tietojesi säilyttämistä.

Henkilötietosi poistetaan heti hakumenettelyn päättymisen jälkeen tai viimeistään kuuden kuukauden kuluttua, jollet ole nimenomaisesti toivonut tietojesi säilyttämistä pidempään tai jollei hakemus ole johtanut sopimukseen. Oikeudellinen perusta tälle on Euroopan unionin yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohta a ja b alakohta.


Lisätietoja henkilötietojesi käsittelystä Yamaha-konsernin sisällä saat napsauttamalla tätä.

2. Henkilötietojen turvallisuuden hallinta

Yamahalla on käytössään asianmukaiset tekniset, fyysiset ja organisatoriset toimenpiteet, joilla estetään luvaton pääsy henkilötietoihin sekä henkilötietojen häviäminen, tuhoutuminen, väärentäminen, paljastaminen ja vastaavat. Lisäksi Yamaha pyrkii suojaamaan henkilötietosi turvallisuudenhallintajärjestelmän avulla. Suojaustoimiamme arvioidaan säännöllisesti, ja niitä mukautetaan teknisen kehityksen mukaan.

3. Henkilötietojen vastaanottajat

Yamaha voi antaa henkilötietojesi käsittelyihin liittyviä toimintojaan kokonaan tai osittain kolmannen osapuolen, palveluntarjoajan tai kumppanin tehtäväksi.  Tietosi jaetaan palveluntarjoajille, jotka toimivat Yamahan puolesta. Näissä tapauksissa siirrettävien tietojen määrä rajataan kuitenkin vaadittavaan vähimmäismäärään. Siltä osin kuin palveluntarjoajamme pääsevät henkilötietoihisi, me varmistamme tilausten käsittelyn osalta Euroopan unionin yleisen tietosuoja-asetuksen 28 artiklan mukaisesti, että palveluntarjoajat noudattavat tietosuojalainsäädännön määräyksiä samalla tavalla.

Yamaha voi jakaa henkilötietoja kumppaneille ja kolmansille osapuolille myös, jos se on tarpeen Yamahan palvelujen toimittamista varten tai jos Yamahalla on lakisääteinen velvollisuus luovuttaa tiedot.

Yamaha jakaa tietoja konsernin yhtiöille seuraavassa kuvatulla tavalla.

Yamaha voi jakaa kaikkia henkilötietoja seuraavien konsernin yritysten kesken:
– Yamaha Corporation

Vastatessaan kyselyihisi, esitepyyntöihisi tai muihin pyyntöihisi jne. Yamaha voi siirtää Yamahan verkkosivustoilla olevien yhteydenottosivujen kautta lähetettyjä pyyntöjäsi koskevat tiedot (henkilötiedot mukaan lukien) seuraaville konsernin yrityksille siinä määrin kuin siirtäminen on tarpeen pyyntöihisi vastaamista varten, ja konsernin yritykset voivat käyttää kyseisiä tietoja vastatakseen pyyntöihisi.

Japani: https://www.yamaha.com/en/about/locations/group_companies_japan/ ja Yamaha Music Foundation

Japanin ulkopuolella: https://www.yamaha.com/en/about/locations/group_companies_worldwide/

Yamaha voi muussa tapauksessa jakaa henkilötietojasi kolmannelle osapuolelle, jos sovellettavat lait ja säädökset niin sallivat.

4. Henkilötietojen siirtäminen kolmansiin maihin

Euroopan unionin yleistä tietosuoja-asetusta sovelletaan (esim. EU-kansalainen tai käsittely EU:n sisällä):

Yamaha pyrkii varmistamaan huolellisesti, että tietojasi käsitellään EU:n/ETY:n sisällä. Toisinaan Yamaha voi joutua siirtämään henkilötietoja EU:n/ETY:n ulkopuolelle. Tällöin Yamaha varmistaa ennen henkilötietojesi luovuttamista, että vastaanottajalla on käytössään riittävä tietojen suojaamisen taso. Tämä tarkoittaa, että EU:n sisällä noudatettaviin standardeihin verrattavissa oleva tietojen suojaamisen taso saavutetaan käyttämällä EU-standardin mukaisia sopimuslausekkeita tai päätöstä tietosuojan riittävyydestä. Japanin osalta Euroopan komissio on tehnyt tietosuojan riittävyyttä koskevan päätöksen.

Euroopan unionin yleistä tietosuoja-asetusta ei sovelleta:

Yamaha voi siirtää henkilötietojasi asuinmaastasi muihin maihin (mukaan lukien Japaniin) ja säilyttää henkilötietojasi kyseisissä maissa (tämä koko prosessi on nimeltään ”Siirto”). Henkilötietojesi Siirron vastaanottavassa maassa ei välttämättä ole voimassa tietosuojalakeja, jotka vastaavat asuinmaasi lainsäädäntöä. Yamaha kuitenkin käsittelee henkilötietojasi sovellettavien lakien ja säädösten sekä tämän Tietosuojakäytännön mukaisesti.

5. Henkilötietojen säilytysaika

Yamaha säilyttää ja käyttää asiakkailta saatuja henkilötietoja vain niin kauan kuin on tarpeen tietojen käyttötarkoitusten vuoksi. Tämän jälkeen henkilötiedot poistetaan, elleivät lakisääteiset säilytysajat estä poistamista. Säilytys voi siksi tulla kyseeseen, jos eurooppalaiset tai kansalliset lait, unionin asetukset, lait tai muut asetukset, joita Yamahan täytyy noudattaa, niin edellyttävät. Jos tietoja ei poisteta, koska niitä tarvitaan muita ja lakien sallimia tarkoituksia varten, niiden käsittely on rajallista eli tiedot lukitaan eikä niitä käsitellä muita tarkoituksia varten.

6. Lasten henkilötietojen käsittely

Lapsen henkilötietojen osalta Yamaha pyytää suostumuksen laillisilta edustajilta, kuten kyseisen lapsen huoltajalta, ja ryhtyy muihin tarvittaviin toimiin sovellettavien lakien, säädösten ja vastaavien mukaisesti.

7. Evästeet

Yamaha voi luoda evästeitä ja käyttää muita vastaavia teknisiä menetelmiä Yamahan verkkosivustoilla.  Niiden avulla Yamaha voi tarjota kullekin asiakkaalle yksilöllisempiä palveluja ja mainoksia.  Lisätietoja on evästeitä ja vastaavia koskevassa käytännössä: https://fi.yamaha.com/fi/cookie_policy/

8. Asiakkaan oikeudet henkilötietojen osalta

Sinulla on seuraavat henkilötietoihisi liittyvät oikeudet:

8.1 Yleiset oikeudet

Sinulla on oikeus pyytää pääsy tietoihin, oikeus tietojen oikaisemiseen, oikeus tietojen poistamiseen, oikeus tietojen käsittelyn rajoittamiseen, oikeus vastustaa tietojen käsittelyä sekä oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen. Jos tietojen käsittely perustuu suostumukseesi, sinulla on oikeus perua kyseinen suostumus perumishetkestä alkaen.

8.2 Oikeutettujen etujen mukaiset tietojenkäsittelyyn liittyvät oikeudet

Euroopan unionin yleisen tietosuoja-asetuksen 21 artiklan 1 kohta antaa sinulle oikeuden vastustaa henkilötietojesi käsittelyä Euroopan unionin yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan e alakohdan (tietojen käsittely yleisen edun nimissä) tai Euroopan unionin yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan (tietojen käsittely oikeutetun edun suojaamiseksi) perusteella henkilökohtaisista olosuhteistasi aiheutuvista syistä milloin tahansa, mukaan lukien samaan säännökseen perustuvaa profilointia vastaan. Mikäli vastustat henkilötietojesi käsittelyä, emme enää käsittele henkilötietojasi, jollei niiden käsittelylle ole pakottavia laillisia syitä, jotka syrjäyttävät etusi, oikeutesi ja vapautesi, tai jollei tietojen käsittely ole tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

8.3 Suoramarkkinointiin liittyvät oikeudet

Mikäli käytämme henkilötietojasi suoramarkkinointiin, Euroopan unionin yleisen tietosuoja-asetuksen 21 artiklan 2 kohta antaa sinulle oikeuden vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tämänkaltaista mainontaa varten, mukaan lukien profilointi siinä määrin kuin se liittyy suoramainontaan.

Me lopetamme henkilötietojesi käsittelyn suoramainontatarkoituksia varten, jos vastustat tämänkaltaista henkilötietojesi käyttöä.

8.4 Oikeus esittää valitus valvontaviranomaiselle

Sinulla on oikeus esittää toimivaltaiselle tietosuojaviranomaiselle valitus siitä, miten käytämme henkilötietojasi.

Onko sinulla velvollisuus antaa henkilötietojasi?

Jotta voisit solmia liikesuhteen, sinun täytyy luovuttaa meille henkilötiedot, jotka ovat tarpeen sopimussuhteen täytäntöönpanoa varten tai jotka meidän täytyy kerätä lakisääteisten vaatimusten takia. Jos et luovuta meille näitä tietoja, emme pysty toteuttamaan emmekä käsittelemään liikesuhdetta.

9. Lakien ja säädösten noudattaminen

Yamaha noudattaa sovellettavia lakeja, säädöksiä ja ohjeita, jotka koskevat henkilötietoja, ja toimii yrityksenä yhteiskuntavastuidensa mukaisesti.

10. Jatkuva kehitys

Yamaha arvioi ja kehittää vaatimustenmukaisuusohjelmaansa (lakien, säädösten ja vastaavien noudattamista koskevaa ohjelmaansa) henkilötietojen luotettavan suojaamisen varmistamiseksi.

11. Yhteystiedot

Jos sinulla on tähän Tietosuojakäytäntöön liittyviä kysymyksiä, voit kirjoittaa seuraavaan sähköpostiosoitteeseen:
Dataprotection@contact.europe.yamaha.com

12. Tämän Tietosuojakäytännön muokkaaminen

Yamaha voi muuttaa, muokata, lisätä tai poistaa tämän Tietosuojakäytännön sisältöä Yamahan sisäisten käytäntöjen, teknisen kehityksen tai sovellettavien lakien ja säädösten mukaisesti.  Jos tähän Tietosuojakäytäntöön tehdään huomattavia muutoksia, Yamaha ilmoittaa sinulle muutoksesta tarvittaessa selkeällä tavalla.

Viimeksi muokattu: 17.03.2021