Nick Bult

Biography

Nick Bult

Als sessiemuzikant begeleidde Nick bekende namen als Randy Crawford, Sister Sledge, Marco Borsato, Venice, Tony Hadley (Spandau Ballet) en vele anderen. Ook speelde hij in de statenhal in Den Haag in 2005 een paar nummers mee tijdens het concert van zijn grote idool Jackson Browne.

Toen Nick als muzikaal leider bij het tv-programma Memories werd aangesteld ontplooide hij zijn passie voor het schrijven en arrangeren van muziek. Hij schreef een aantal tv-tunes voor o.a. Memories, Het Theater van het Sentiment, De Held, De Reünie en componeerde muziek voor kindermusicals van Theater Terra: Kikker (musical award), Kleine Ezel, Muis en Kikker in de Wolken. Een aantal van deze musicals ging naar Broadway, New York en Kleine Ezel werd in het Kantonees uitgevoerd in Hongkong. Voor “Kikker” ontving Nick in 2008 de “Best Music Award” tijdens het 12e International Puppet Theatre Festival te Teheran.

Behalve als toetsenist wordt Nick ook veel gevraagd als vocalist. Zo is zijn stem te horen op cd's van Jan Smit, Ten Sharp, de Memoriesband, Gordon, Vangrail, Ferry van Leeuwen, diverse reclamespots en op de DVD van Marco Borsato die hem vroeg als backingvocalist tijdens de Symphonica in Rosso tour 2006, Wit Licht in 2008 en 3Dimensies in 2010.

Vanaf 2008 is Nick te horen als o.a. "Boer Bart" in de Zappelin kinderserie Biba Boerderij, waarvoor hij samen met Ferry van Leeuwen ook de muziek schreef.

Nick tourde als vaste toetsenist bij de Amerikaanse band Venice. Ook nam hij vanaf september 2007 het muzikale stokje over van Ernst Jansz, als pianist tijdens de Lage Landen tour (die eindigde in 2014) van Boudewijn de Groot.

Nick is musical director van Charly Luske en als pianist en vocalist verbonden aan TOP2000Live.

Als musical director is onder andere te zien bij grote evenementen als het jaarlijkse Amsterdam Diner en de Oudejaars Staatsloterij van SBS6.